+359 882 048 615

office@agro-mh.bg

+359 882 048 615

Корен

Какво предлагаме

Иглика

Игликата е билка цъфтяща през април-май с красиви жълти цветове. Корените на игликата се използват при респираторни проблеми, нервно напрежение и стрес. Игликата е подходяща за отхрачване при респираторни инфекции. Използва се при пристъпи на паника, нервни кризи и др.

Валериана

Валерианата е билка, която е тревисто растение, достигащо до 1,5 м височина. Има външно и вътрешно приложение. Вътрешно се използва за намаляване на нервното напрежение, при безсъние, истерия, страх, като регулатор на сърдечната дейност. Външно се прилага при екземи и леки наранявания.

Глухарче

Глухарчето е билка, която има редица ползотворни ефекти върху организма. Глухарчето има диуретично, противовъзпалително, антипиретично, успокоително, отхрачващо и болкоуспокоително действие. Подобрява функцията на дебелото черво, пикочния мехур, редуцира ставните болки и др.

Репей

Репеят принадлежи към цъфтящите трайни насаждения. Има редица положителни ефекти върху човешкия организъм. Някои от ефектите му са свързани с подобряване на кръвното налягане, преодоляване на запека, подуването и на спазми, подобряване на чернодробната функция и имунитета.

Лечебна ружа

Лечебната ружа е билка, използвана както в народната така и в конвенционалната медицина. Лечебната ружа има много добър ефект при кашлица, бронхит, гърлобол, възпаление на венците. Заедно с класическата медицина помага при остър бронхит и абсцес на белия дроб.

Коприва

Копривата е билка, която се използва освен в готварството и като средство за лечение на редица заболявания. Има кръвоспиращ ефект при кървене от носа, хемороиди, обилна менструация. Друг ефект е антианемичният, т.е. стимулира производството на червени кръвни клетки. Копривата подобрява растежа на косата и намалява пърхота.

Цикория

Цикорията, наречена още „синя жлъчка“, освен като заместител на кафето има енергизиращо и тонизиращо действие. Антибактериалните и антисептичните свойства на корена помагат дори и при заболявания като псориазис. Цикорията има положителен ефект при хора, страдащи от диабет, подобрява здравето на косата и има общоукрепващ ефект.

Жълта тинтява

Жълтата тинтява е известна като най-горчивата билка. Тя има тонизиращ ефект върху храносмилателната система – подобрява храносмилането, отстранява коликите, действа при загубата на апетит и при запек. Жълтата тинтява стимулира производството на бели кръвни клетки, като по този начин подобрява имунитета.

Беладона

Беладоната е билка, известна още като „лудо биле“ или „отровно биле“. Беладоната действа релаксиращо на мускулите на стомаха, като по този начин се намалява отделената солна киселина. Растението помага за справянето с колики, спазми, при синдром на раздразненото дебело черво и др. Тази билка се използва при обилно потене, както и при астматичен пристъп.

Сапуниче

Сапуничето е многогодишно тревисто растение, принадлежащо към семейство Карамфилови. Билката има отхрачващо, слабително и диуретично действие. Сапуничето подпомага отхрачването на гъсти жилави секрети при бронхити и фарингити. Има потогонно действие при настинки.

Гръмотрън

Гръмотрънът е билка, цъфтяща с нежни розови цветове. Наречена е така поради невероятния си ефект, свързан с редуциране на килограмите. Гръмотрънът има диуретичен и очистващ ефект, като отстранява излишната течност в организма. Помага за справяне с високото кръвно налягане, за по-лесно забременяване, при проблеми с простатата, цистит и др.

Девисил

Девисилът се използва като билка и като подправка за овкусяване на риба. Има много добър ефект върху стомашно-чревния тракт, отстранява коликите, подобрява функцията на сърдечно-съдовата система, използва се като регулатор на менструалния цикъл. Препоръчва се като имуностимулатор след прекарано тежко заболяване.

Рускус

Рускусът е храстовидно растение с дребни листа, раждащо червени плодове. Рускусът има добър ефект върху кръвообращението, отоците, възпаленията. Най-често се използва при разширени вени на долните крайници, хемороиди, атеросклероза, хронична венозна недостатъчност.

Защо е важно да сте наш клиент

Опит и професионализъм

Благодарение на дългогодишния ни опит, ние постоянно се усъвършенстваме и винаги се стремим да отговорим на най-високите стандарти и изисквания за качество, лоялност и професионализъм. Нашият мотивиран екип от професионалисти ще Ви предостави висококачествено и компетентно обслужване, отговаряйки на всички Ваши въпроси и запитвания.

Производствена база

Разполагаме със собствена производствена база, която се намира в екологично чист район.Към настоящия момент притежаваме собствено сушилно помещение с климатизация и вентилация и серия от машини, позволяващи пълен цикъл на преработване на пресни и сухи билки, плодове и гъби.