+359 882 048 615

office@agro-mh.bg

+359 882 048 615

Листа

Какво предлагаме

Бръшлян

Бръшлянът е многогодишна лиана, достигаща дължина 20 метра. Бръшлянът има противовъзпалителен ефект при артрит, подагра и ревматизъм; детоксикиращ ефект върху организма; заздравително действие на открити рани. Използва се при бронхит като отхрачващо средство, както и при борбата с вътрешни и външни паразити.

Лечебна ружа

Лечебната ружа е билка, използвана както в народната, така и в конвенционалната медицина. Лечебната ружа има много добър ефект при кашлица, бронхит, гърлобол, възпаление на венците. Заедно с класическата медицина помага при състояния на остър бронхит и абсцес на белия дроб.

Орех

Орехът е широколистно дърво, известно с най-плътната сянка. Ореховата ядка има много богато съдържание на витамини и минерали. Листата на ореха помагат за отстраняване на налепи по гърлото, заздравяване на венците, имат диуретичен ефект, действащ положително при заболявания на отделителната система.

Слез

Слезът е тревисто растение, цъфтящо със светлолилави цветове. Използва се като противовъзпалително, слабително и спазмолитично средство. Листата от слез се прилагат при пресипнал глас, ларингит, остър и хроничен бронхит, бронхиална астма, емфизем, анемия, хемороиди, зъбобол, изгаряния, отоци и др.

Черница

Черницата е широколистно растение, използвано като храна на буби, богомолки и на някои хора от Индия, Турция и други страни. В листата на черницата се съдържат гама-аминооцетна киселина, каротеноиди, хлорофил, витамини, аминокиселини, микроелементи и др. Използват се като средство за намаляване на килограмите, нивото на кръвната захар, кръвното налягане, имат общоукрепващ ефект и редица други.

Ябълка

Ябълката е широколистно растение, полезно както с плодовете, така и с листата си. Ябълковите листа се използват като средство за подсилване на имунитета през преходните сезони. Листата се използват и за лечение на фарингити и ларингити.

Сена

Сената, известна още с името „майчин лист“, е билка, която принадлежи към семейство Бобови. Сената е известна с мощния си ефект при запек. Тя засилва перисталтиката, без да предизвиква колики и без да уврежда функцията на червата.

Памуклийка

Памуклийката е диворастяща, слънцелюбива билка. Тя е известна с мощния си антиоксидантен ефект. Прилага се за засилване на имунитета, при грип и грипоподобни състояния.

Лопен

Лопенът е двугодишно мъхесто влакнесто растение, цъфтящо с жълти цветове. Лопенът има омекчаващо, противовъзпалително и отхрачващо действие. Използва се при бронхит с обилна експекторация, бронхиална астма, коклюш, остър катар на горните дихателни пътища, възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, диария и др.

Кестен

Кестенът е широколистно дърво, широко разпространено у нас. Листата на кестена имат болкоуспокояващо и противовъзпалително свойство. Използват се при маточно кървене, разширени вени на крайниците, тромбофлебит и др.

Маточина

Маточината е една от най-почитаните билки. Има редица ефекти: болкоуспокоителен, потогонен, имуностимулиращ, антибактериален и спазмолитичен. Маточината се използва при колики, грип, нервно напрежение, безсъние, зъбобол и др.

Подбел

Подбелът е многогодишно тревисто растение, принадлежащо към семейство Сложноцветни. Подбелът има противовъзпалителен, отхрачващ и омекчаващ ефект. Прилага се при бронхити, бронхиална астма, кожни обриви, екземи, дерматити, нередовен и болезнен цикъл, пърхот и др.

Живовляк

Живовлякът е билка, като има два подвида - широколистен и теснолистен. Известен е със своя кръвоспиращ ефект. Прилага се при хемороидална болест, разширени вени, както и като регулатор на кръвната захар при диабетно болни.

Червена боровинка

Червената боровинка е вечнозелен храст с червени плодове, достигащ височина до 40 см. Билката има антиоксидантен, диуретичен и противовъзпалителен ефект. Прилага се при инфекции на пикочните пътища, за отслабване, за намаляване на кръвното налягане. Има общоукрепващо действие.

Беладона

Беладоната е билка, известна още като „лудо биле“ или „отровно биле“. Беладоната действа релаксиращо на мускулите на стомаха, като по този начин се намалява отделената солна киселина. Билката помага при колики, спазми, синдром на раздразненото дебело черво, при обилно потене, както и при астматичен пристъп.

Ясен

Ясенът е широколистно дърво, достигащо височина до 40 метра, със сиво-кафява или сива кора. Листата на ясена имат диуретичен и противоревматичен ефект. Прилагат се при подагра, ревматизъм, радикулит, отоци, за отслабване и др.

Леска

Леската, или лешникът, се среща като храст, но може и да стигне размер на дърво. Листата на леската имат противовъзпалително, кръвоспиращо и съдосвиващо действие. Прилагат се при разширени вени, хемороиди, стомашни и варикозни язви.

Бреза

Брезата е красиво дърво, открояващо се с бялата си кора. Листата на брезата са богати на витамин С, на дъбилни, етерични масла и др., като имат пикочогонно, диуретично, противовъзпалително, детоксикиращо и очистващо действие. Прилагат се при атеросклероза, камъни в бъбреците, инфекции на пикочните пътища, при грипни състояния и др.

Глухарче

Глухарчето е цвете, имащо положителни ефекти върху човешкия организъм. Сред тях са ефектът на редуциране на килограмите, на намаляване на високото кръвно налягане. Действа като диуретик.

Липа

Липата е широколистно дърво, цъфтящо само 2-3 седмици в годината. Има приложение като силен имуностимулатор. Помага при кашлица, подобрява храносмилането, понижава нивото на кръвната захар, има добър ефект при пикочни инфекции.

Коприва

Копривата е тревисто растение, използващо се както в кулинарията, така и в народната медицина. Има редица положителни ефекти от употребата й като билка. Част от състоянията, при които се използва копривата, са: алергичен ринит и други алергии, при синузит, при аденом на простата, при повърхностни рани, при целулит, цистит и др.

Медуница

Медуницата е тревисто грубовлакнесто многогодишно растение. Листата му се използват с отхрачващ, омекчаващ, противовъзпалителен и диуретичен ефект. Медуницата се използва при ларингит, остър и хроничен бронхит, бронхиална астма, кашлица от всякакъв произход и др.

Мечо грозде

Мечото грозде е вечнозелен храст с пълзящи клонки. Листата му се използват като билка със силно уроантисептично действие и с по-слабо диуретично. Мечото грозде се използва при цистит, възпаления на бъбреците, простатит и др.

Лоза

Лозата е широко използвана за добив на грозде и направата на вино. Интересен факт е, че листата на лозата имат благоприятен ефект върху отоци по краката, разширени вени, тромбофлебити, подобряват кръвообращението на ретината. Листата на лозата имат още антиоксидантен и антикоагулантен ефект.

Дива ягода

Дивата ягода е многогодишно тревисто растение, широко разпространено у нас. Листата на дивата ягода се използват като вазодилататори, т.е. да разширяват кръвоносните съдове, като по този начин намаляват кръвното налягане. Използват се за намаляване на сърдечната честота, успокоение на нервната система и срещу бяло течение.

Къпина

Къпината е храстовидно растение, раждащо черни плодове. Листата на къпината са с богато съдържание на витамин С и помагат за заздравяване на рани. Прилага се като средство за подсилване на имунитета, при болно гърло, рани и обриви.

Малина

Малината е широколистен храст, достигащ височина 2 метра. Има зърнисти сферични червени плодове. Листата от малина се използват при стомашно-чревни нарушения, възпаления в устната кухина. Прилагат се при разстройство, стомашни и чревни колики, зъбобол, гърлобол и др.

Салвия

Салвията, или градинският чай, е полухраст, цъфтящ с ярколилави цветове. Листата на салвията се използват в кулинарията и в народната медицина. Имат антиоксидантен, противовъзпалителен и кръвосъсирващ ефект.

Боровинка

Боровинката е вечнозелен храст с черни плодове, достигащ височина до 40 см. Листата на черната боровинка са приложими при диабетно болни и триглицеремия. Използват се за понижаване на кръвната захар, като стимулират производството на инсулин, при инфекции на пикочните пътища и диария.

Мента

Ментата е широко разпространено растение с уникален свеж аромат. Листата от мента имат приложение при стомашно-чревни проблеми, като имуностимулант, за редуциране на нервното напрежение, за отслабване. Ментата е лек срещу стомашно-чревни проблеми – подобрява храносмилането, използва се срещу гадене и повръщане и др.

Защо е важно да сте наш клиент

Опит и професионализъм

Благодарение на дългогодишния ни опит, ние постоянно се усъвършенстваме и винаги се стремим да отговорим на най-високите стандарти и изисквания за качество, лоялност и професионализъм. Нашият мотивиран екип от професионалисти ще Ви предостави висококачествено и компетентно обслужване, отговаряйки на всички Ваши въпроси и запитвания.

Производствена база

Разполагаме със собствена производствена база, която се намира в екологично чист район.Към настоящия момент притежаваме собствено сушилно помещение с климатизация и вентилация и серия от машини, позволяващи пълен цикъл на преработване на пресни и сухи билки, плодове и гъби.